Trenutno pregledavate Finale KUPa Hrvatske održano u Solinu, 01.04.2023.

Finale KUPa Hrvatske održano u Solinu, 01.04.2023.

Strijelci Rovinja nastupili su na Finalu Kupa Hrvatske za seniore i seniorke, a u disciplinama zračni pištolj i zračna puška ISSF programa na 10m.
Na natjecanju u Solinu, koje se održalo 01. travnja 2023. godine, nastupili su samo strijelci sa pravom nastupa, a to su po 30 najboljih u svakoj od disciplina a u kategorijama senirki i seniora. 

U konkurenciji seniora u disciplini zračna puška, naš junior Andrea Sponza je nastupio na svom prvom velikom natjecanju, ostvario je osobni rekord od 607,4 kruga te je time zauzeo 14. mjesto od ukupno 21 natjecatelja koji su nastupili na ovom natjecanju. Čestitke Andrea!

U konkurenciji seniora, a u disciplini zračni pištolj, Enes Babić je ostvario 563 kruga, te je u kvalifikacijskom dijelu zauzeo 6. mjesto. Tom pozicijom Enes si je osigurao finale ovog natjecanje među osam najboljih u gađanju zračnim pištoljem. U finalu Enes je zauzeo naposljetku 7. mjesto, od ukupno 26 strijelaca na ovom natjecanju. Čestitke Enes!

U konkurenciji seniorki iste discipline, Sanela Babić Šimić je sa pogođenih 533 kruga zauzela 10. mjesto od ukupno 23 natjecateljice.

Ovo natjecanje označilo je kraj zračne sezone za seniore na međunarodnom programu, slijedi nam još Prvenstvo Hrvatske za kadete u Osijeku i Prvenstvo Hrvatske za juniore u Solinu, a nakon toga slijedi sezona gađanja malim kalibrom.

Još jednom čestitamo svim natjecateljima!