Trenutno pregledavate Gdje i kako upisati dijete u sportski klub?

Gdje i kako upisati dijete u sportski klub?

GDJE I KAKO UPISATI DIJETE U SPORTSKI KLUB?

Na području Grada Rovinja-Rovigno djeluje mnogo klubova u pedesetak sportova, između kojih su vodeni sportovi najpopularniji, zbog svog prirodnog razvoja u primorskom gradu.Grad Rovinj-Rovigno, Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno i Zajednica Sportova IŽ ulažu kroz programe javnih potreba u sportu znatna financijska sredstva u cilju osiguravanja stručnog kadra i prostora za provođenje sportskih aktivnosti najmlađih dobnih kategorija. U većini klubova moguć je upis djece starosti od 5 do 8 godina, naravno i starijih. Bitno je istaknuti da je “trenažni” proces prilagođen svakoj uzrasnoj dobi te se izuzetna pažnja poklanja usvajanju osnovnih motoričkih znanja odnosno sposobnosti.

Svjedoci smo da nas ritam i način života u vrlo maloj mjeri stimuliraju i motiviraju za fizičku aktivnost, pa je stoga na svima nama, a posebno na roditeljima odgovornost kako bi djeca primjereno svojoj dobi i mogućnostima što ranije uključila u rad sportskih škola. Veliki dio treninga provodi se kroz igru, jer u igri djeca imaju osjećaj slobode i maksimalno su angažirana. Osim što utječe na kvalitetan tjelesni razvoj, fizička aktivnost u velikoj mjeri utječe i na razvijanje kvalitetnog mentalnog zdravlja. Kod djece se razvija osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja, djeca se lakše socijaliziraju, a ujedno stječu nova poznanstva i prijatelje.

Dragi roditelji, profesori, treneri i mladež, ovdje na jedinom mjestu imate bazične informacije o streljačkom sportu.
Streljaštvo utječe da djeca prolazeći kroz obuku u prvom redu stječu osnovno znanje o tome što je to oružje i kako se treba prema njemu odnositi. Najpogodnije godine za početak bavljenja ovim sportom su od 9 godina, iako se ovim sportom može početi baviti i u kasnijim godinama, te postizati vrhunske rezultate. Streljaštvo je test preciznosti i kontrole, u kojem natjecatelji koriste pištolje ili puške prilikom gađanja mete.

Trenirajući djeca uče o pravilno rukovati oružjem, uče se strpljivosti i smirenosti. Od tjelesnih vještina djeca se uče finoj preciznosti i koordinaciji pokreta. Naročito pomaže u razvoju pozitivnih psiholoških osobina, kontroli emocija, i pravilnom društveno-sportskom ponašanju. Sportaši se natječu u disciplinama pušaka i pištolja na daljinama od 10, 25 i 50 metara u muškoj i ženskoj i mješovitoj konkurenciji.

Sport se prakticira po pravilima olimpijskih igara i Međunarodne streljačke sportske federacije (ISSF). Ova pravila uzimaju u obzir razlike koje postoje između streljaštva za standardne strijelce i streljaštva za osobe s invaliditetom. Streljaštvo je dio para olimpijskih igara od 1976. godine, a otvoreno je za sve sportaše sa tjelesnim invaliditetom. Postoje dvije kategorije natjecanja – invalidska kolica i stojeći sportaši.

Obratite se na e-mail adresu: info@streljackiklubrovinj.hr
Više o terminima treninga pročitajte ovdje
Naši kontakti pročitajte ovdje