Investicija u sportsko streljaštvo SK Rovinj dobio novo oružje

Investicija u sportsko streljaštvo SK Rovinj dobio novo oružje

Nakon loših vijesti o nemogućnosti treniranja i suspenzije natjecanja, stigle i dobre vijesti za sportsko streljaštvo u Hrvatskoj, Istri i Rovinju-Rovigno.

Dana 25.11.2020. održano je proglašenje najboljih strijelaca Hrvatskog Streljačkog Saveza za 2019. godinu i svečana dodjela opreme za sportsko streljaštvo u iznosu od milijun kuna na nivou Republike Hrvatske – najveća je to pojednina investicija ovog tipa u sportsko streljaštvo u Hrvatskoj.

Tom prigodom dodijeljeno je i sufinancirano zračno sportsko oružje, koje su zajednički sufinancirali Hrvatski streljački savez, Ministarstvo turizma i sporta, te klubovi i društva – članice Hrvatskog streljačkog saveza. Svečanosti je nazočio Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić a sufinancirano oružje dodjeljivao je gospodin Josip Pavić, viši savjetnik Ministrice turizma i sporta.

Za naš klub oružje je preuzeo Predsjednik udruge Moris Popović, odnedavno i vršitelj dužnosti Direktora Reprezentacije Hrvatskog Streljačkog Saveza. Vrijednost ugovora sufinanciranog oružja je veća od 45.000,00 HRK u kojoj klub sudjeluje s polovičnim iznosom. Time je omogućena nabava 4 komada zračnih pušaka Hammerli, 3 komada zračnih pištolja Hammerli i 1 Malokalibarska puška međunarodnog programa Walther.
No to nije sve, u Istru je toga dana stiglo sufinancirano oružje i za ostale klubove iz Buzeta, Marčane i Pule i to u vrijednosti većoj od 100.000,00 HRK.

U ovu inicijativu uključili su se mnogobrojni dugogodišnji članovi udruge, tvrtke i ustanove, te sufinancirali dio projekta vrijednim donacijama u ukupnom iznosu od 10.000,00 HRK. Zahvaljujemo se: Geopremjer d.o.o. iz Pule, Tempered j.d.o.o. iz Rovinja, Eico d.o.o iz Rovinja, Privrednoj Banci Zagreb, Turističkoj Zajednici Grada Rovinja – Rovigno i Gradu Rovinju-Rovigno kroz Sportsku Zajednicu Grada Rovinja-Rovigno koji već dugi niz godina podržavaju rad naše udruge. Veliko hvala svim ostalim fizičkim osobama koje su od svoje ušteđevine odvojili određenu svotu za ovu inicijativu.