Održano Finale Kupa Hrvatske Rovinj-Rovigno

Održano Finale Kupa Hrvatske Rovinj-Rovigno

Značajan vikend za streljaštvo u Istri, nakon skoro tri desetljeća natjecanje državne važnosti ponovno u Rovinju.
U organizaciji Streljačkog Kluba Rovinj, prošle subote 13.04.2019. u sportskoj dvorani Gimnasium u Rovinju-Rovigno održano je natjecanje Finale Kupa Hrvatske u gađanju zračnom puškom i pištoljem 10m muški i žene.

Na natjecanju nastupili su mnogi klubovi iz cijele Hrvatske, a iz Istre plasman za finale ostvarila je ekipa na zračnoj pušci iz SK Rovinj. Natjecanje je počelo sa mečom na zračnom pištolju za žene, nakon čega, u 11:00 održalo se otvorenje natjecanja koje je službeno otvorio Gradonačelnik Rovinja gosp. Marko Paliaga. Nakon otvorenja slijedio je meč na zračnom pištolju za muškarce i paralelno se odvijalo finale na zračnom pištolju za žene. Slijedili su mečevi i finala na zračnoj pušci za žene i muškarce.

Medalje i pehare najboljima dijelili su: Moris Popović, predsjednik SK Rovinja, Matija Červeni, tajnik Sportske zajednice Istarske Županije i Dragan Poropat, predstavnik iz Grada Rovinja-Rovigno.

Na natjecanju slavili su mahom ekipe i strijelci iz GSD „Osijek 1784“, SD „Končar Zagreb 1786“, SD „Dalmacijacement“ Solin i DVD Opatija. Naši Rovinjci nisu se uspjeli plasirati u finalno raspucavanje, tako da su Finale Kupa Hrvatske okončali u samome meču.