Otvaranje streljane nakon kratke ljetne stanke uz smanjenje sufinanciranja aktivnosti

Otvaranje streljane nakon kratke ljetne stanke uz smanjenje sufinanciranja aktivnosti

Planiramo otvoriti vrata streljane za treninge uz poštivanje epidemioloških mjera i fizičkog distanciranja. Bit će to velik izazov za nas, sportaše, ljude na održavanju objekata, ali kako se bez sporta ne može, sve će se to zajedničkim snagama odraditi i prebroditi i sport ide dalje u nekim novim okolnostima. Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno poput mnogih sportskih organizacija ovu godinu može ocijeniti izuzetno izazovnom s budućnošću koju se malo tko usudi uopće prognozirati. Kako bilo, optimizma nam ne nedostaje, a o planovima za ostatak godine, bude li se situacija s koronavirusom normalizirala, razgovarali smo s Predsjednikom kluba.

Početak 2020. godine za Streljački Klub Rovinj bio je obećavajući po rezultatima koje su naši sportaši ostvarivali na natjecanjima. Sredinom ožujka donesena je Odluka o zabrani svih aktivnosti sportskih klubova članica Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno radi suzbijanja širenja Covida-19, zatvoreni su svi objekti u kojima se održavaju trenažni procesi i to je bio novi moment u sportu. Klubovima, sportašima pa i Zajednici zabranjeni su treninzi, prekinuta su i sva natjecanja, financiranje. Nastupio je period neizvjesnosti, hoće li se nastaviti sezona, na koji način će natjecanja biti završena, hoće li klubovi koji su izborili viši rang po do tada ostvarenim rezultatima u njega i prijeći, hoće li ostati u ligama kao i prije.

Sredinom svibnja ponovno se krenulo s trenažnim procesima svih uzrasnih kategorija na vanjskim terenima te u specijaliziranim dvoranama. Jedva smo dočekali povratak s virtualnih na standardne, uobičajene treninge koji se odvijaju po novim mjerama sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U “novonormalnim” uvjetima trenažnog procesa vratili su se svi sportaši željni treninga i natjecanja. No tada su nam iz Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno objavili da će nam sredstva za sufinanciranje aktivnosti biti umanjena za oko 50%.

Ljetna pauza ove godine bit će vrlo kratka s obzirom na to da natjecanja za nedovršenu streljačku sezonu kreću već od 12. rujna. Plan za povratak trenažnog procesa u streljani je 3. rujna kada ćemo opet otvoriti vrata i svi će krenuti s pripremama za staru/novu sezonu uz poštivanje epidemioloških mjera i fizičkog distanciranja. Bit će to velik izazov za nas, sportaše, ljude na održavanju objekata, ali kako se bez sporta ne može, sve će se to zajedničkim snagama odraditi i prebroditi i sport ide dalje u nekim novim okolnostima.

Neizvjesnost i danas traje budući da naš nacionalni savez još uvijek nije donio kalendar sustava natjecanja za 2020./21. godinu. Prije novonastale situacije imali smo kalendare definirane do početka rujna, što ove godine neće biti moguće. Ujedno najteže će nam biti iz financijskog aspekta jer su nam iz Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno priopćili veliko umanjenja sredstava što će sigurno rezultirati ne prisutnošću kluba na nekim državnim prvenstvima.