Otvaranje streljane za treninge i natjecanja uz preporuke HZJZ

Otvaranje streljane za treninge i natjecanja uz preporuke HZJZ

Obavještavamo sve naše članove, simpatizere, sportaše i ostale zainteresirane da od 18.05.2020 krećemo ponovno s radom streljane i održavanjem treninga prema preporukama Hrvatskog Zavoda za Javno Zdravstvo.

Treninzi će se održavati ponedjeljkom srijedom i petkom prema rasporedu od 16:30 do 18:00 za prvu grupu i od 18.00 do 19:30 za drugu grupu.

U prostoru streljane može boraviti najviše 4 osoba, 3 strijelca i trener-voditelj treninga. Za pristup molimo sve članove da se najave i rezerviraju svoj termin dolaska.

Za svaki trening/ pripremnu utakmicu uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba radi naknadnog lakšeg epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja treninga ili aktivnosti, u evidenciji se unose ime, prezime, telefonski broj te vrijeme dolaska i odlaska trenera, instruktora, voditelja, športaša, korisnika, asistenta i eventualno ostalih uključenih osoba potrebnih za odvijanje aktivnosti. Evidencija će se voditi i za pojedinačne treninge s trenerom, za sve športove. Treninzi/ pripremne utakmice smiju biti održane samo sukladno rasporedu i s točno onim športašima, odnosno korisnicima i trenerima, instruktorima ili voditeljima te uz prisustvo potrebnog tehničkog osoblja koje je navedeno u rasporedu. Preporučuje se da se u trenažnim prostorima centara i dvorana trajanje treninga svih korisnika ograniči na najviše sat i pol ako je to moguće odnosno koliko je vremenski potrebno da se odigra pripremna utakmica.

Hrvatski Streljački Savez i Streljački Savez Istarske Županije donijeli su odluku o provođenju natjecanja prema preporukama HZJZ i termina iz korekcija kalendara natjecanja. Stav Streljačkog Kluba Rovinj je da su sva natjecanja trebala biti odgođena jer nas nastavak natjecanja izlaže zdravstvenom riziku i postavlja u negativni položaj u usporedbi s ostalim sportovima koji su odlučili prekinuti sva natjecanja za ovu godinu.

Vaš predsjednik