Trenutno pregledavate Strijelci Rovinja nastupili na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u Osijeku

Strijelci Rovinja nastupili na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u Osijeku

Strijelci Rovinja nastupili su na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke. a u disciplini zračni pištolj ISSF na 10m. Na ovom prvenstvu nastupilo je ukupno preko 250 strijelaca, te je po tome najveće prvenstvo RH do sada organizirano.

Normu za ovo natjecanje ispunilo je četiri strijelaca našeg kluba, to su: Zlatka Hlebec, Enes Babić, Zvonimir Mravunac i Sanela Babić Šimić, a kako su prošli, pogledajte u nastavku.

U konkurenciji seniorki, najbolji plasman osvojila je Zlatka Hlebec, koja je u osnovnom meču sa pogođenih 548 krugova zauzela 5. mjesto, te je time osvojila ulaznicu u finale prvenstva, među osam najboljih. Nakon žestokog finala, Zlatka je zauzela 6. mjesto. 
Naša druga seniorka, Sanela Babić Šimić, je sa, ovoga puta slabijim rezultatom, zauzela 17. mjesto sa pogođenih 518 krugova. Na ovom natjecanju ukupno je nastupalo 44 seniorke iz cijele RH u disciplini zračni pištolj.

U konkurenciji seniora, najbolji pojedinačni ukupni rezultat ostvario je Enes Babić sa pogođenih 559 krugova, time mu je finale izmaklo za samo dva kruga, a u ukupnom poredku zauzeo je 10. mjesto.
Naš drugi senior, Zvonimir Mravunac, pogodio je samo krug manje, 558 krugova, te se plasirao na 12. mjesto u ukupnom poredku. Važno je napomenuti da je na ovom prvenstvu nastupalo ukupno čak 70 seniora u disciplini zračni pištolj.

Ovo natjecanje ujedno je bilo i posljednje kolo 1. Walther lige i 2. Hrvatske lige, proglašeni su ekipni pobjednici lige, i pojedinačni pobjednici Prvenstva Hrvatske, a ostala su nam još KUP natjecanja u ovom dijelu zračne sezone. Prvo u nizu od tri je KUP Istarske Županije, a održati će se 04.03.2023. u Puli.

Čestitke svim strijelcima na odličnim plasmanima!