You are currently viewing Apel za očuvanjem struke sporta

Apel za očuvanjem struke sporta

Poštovani sportaši, roditelji i prijatelji sporta!

Sportskim udrugama Roditeljima sportaša Sportskim djelatnicima Prijateljima sporta Svjedoci smo situacije koja se nikada nije desila u novijoj povijesti kada nam se život promijenio u dimenzijama o kojima nikada nismo ni sanjali da će se desiti. Život se doslovno, svakodnevno sve više paralizira u svim segmentima društva s jedinim ciljem čuvanjem temeljne ljudske vrijednosti, zdravlja. Ne treba naglašavati da su mjere donesene zbog obuzdavanja Korona virusa napravile i rade veliki udarac na funkcioniranje našeg društva, obrazovanja, ekonomije, a time i neminovno sporta.

Sport je doslovno stao.

Dvorane i sportski objekti su zatvoreni, treninga nema, natjecanja nema. Ne treba ni pojašnjavati da su razlozi otkazivanja svih navedenih sportskih aktivnosti potpuno opravdani. Sportske udruge su nam doslovno preko noći ostale bez ikakvih aktivnosti i u pitanje se dovodi njihova budućnost. Osim održavanja treninga i natjecanja, ključnu stvar za sport i postojanje svih naših klubova je struka odnosno treneri koji svojim sportskim znanjem stvaraju, održavaju i dovode generacije i generacije sportaša kojima se svi ponosimo. Ponosimo se tim sportašima kada osvajaju medalje, prezentiraju naš grad ili klub, ali isto tako se ponosimo i kada nam sportaši postanu ugledni i uspješni članovi društva. Bez ikakve sumnje najveće zasluge za sve navedeno ima struka, naši treneri koji predano rade s uzrastima djece i uzrastima vrhunskih sportaša. Njihova egzistencija i budućnost su sada upitne, a time i čitav naš sport. Ti treneri zaposleni su u sportskim udrugama i u većini slučajeva financirani su najvećim dijelom od plaćanja članarine. Sada toga više nema i upitno je kada će opet sve krenuti i vratiti se na normalu. Većina udruga nema puno opcija, smanjiti plaće na minimalac, preživjeti mjesec, dva, ili pak dati otkaz trenerima.

Sa strane Sportske Zajednice Grada Rovinja-Rovigno, svjesni smo da nam je struka esencijalno bitna za budućnost sporta. Sigurni smo da oni svoje sportaše stalno drže „online“ i u ovom teškom trenutku bodre i daju im naputke da i u prostoru 2 puta 2 održe svoju tjelesnu kondiciju, a time i psihološku stabilnost. Stoga apeliramo na sve sportske udruge, sportaše, roditelje, da svojim doprinosom i energijom pomognu udrugama da prežive ovaj težak period i sačuvaju svoje trenere, svoju struku. Bilo putem plaćanja članarine, koja je i u svojoj biti, znak pripadnosti kluba, bilo nekim drugim putem u dogovoru sa svojim udrugama. Mi kao Sportska Zajednica Grada Rovinja-Rovigno neumorno ćemo raditi i dati sve od sebe da putem svih institucija i svojih ovlasti, pomognemo našim članicama i sportašima i pokušamo uzajamnim pomaganjem preživjeti ovaj zaista težak i nesiguran period.

U tom duhu za sve ono što smatrate da Vam možemo pomoći, stojimo Vam na raspolaganju. Izvršni odbor Sportske Zajednice Grada Rovinj-Rovigno